Tapioka pudinkvytisknout
recept
1 porce = 2,7 v.j.
Ingredience:
70 g Tapioky (odpovídá cca 100 ml)
200 ml mléka (kravské, kozí, kokosové, sójové, mandlové…)
Polévková lžíce stévia kristalle 1:1
Vanilka Bourbon
Kousek ovoce na ozdobu, případně lístek máty nebo meduňky, skořice…
Postup:
Perly propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do 3 dílů vody (čili do 300 ml). Po nabobtnání přidáme mléko, stévie kristalle a špetka vanilkového bourbonu. Směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí (jako pudink). Hotový produkt odpovídá necelým 6 v.j. Pokud rozdělíme výrobek do dvou sklenic, bude mít jedna porce 2,7 v.j. Můžeme ozdobit drobným ovocem, např. borůvkami, malinami, jahodami apod., které započítáme!